רוה”מ נתניהו: ההשקעות בסייבר בישראל ב- 2014 היו 10% מההשקעות בעולם – פי חמישים מגודלה של ישראל; ההשקעות ב- 2015 עד כה – הוכפלו

20:47 19.09.2015

קטגוריות: כללי

תגים: , ,

ראש הממשלה בנימין נתניהו חנך ב- 17 בספטמבר 2015 את קו הרכבת אשקלון-באר שבע. באירוע השתתפו שר התחבורה ישראל כץ, יו”ר דירקטוריון רכבת ישראל חוסאם בשארה ומנכ”ל הרכבת בועז צפריר וראשי ערים ומועצות הדרום.

במהלך האירוע שוחח ראש הממשלה עם עיתונאים והתייחס בין היתר לנושא פארק הסייבר בבירת הנגב. נתניהו אמר כי “פארק הסייבר הוא מנוע צמיחה עולמי. כלכלת העולם צומחת עם האינטרנט, אי אפשר להצמיח את האינטרנט בלי להגן על האינטרנט.

“מדינת ישראל היא בין שתי מעצמות האינטרנט המובילות בעולם וזו לא הפרזה. ההשקעות בסטרט-אפים [חברות הזנק] של סייבר בישראל ב- 2014 היו עשרה אחוז מההשקעות בעולם – פי חמישים מגודלה של ישראל. ההשקעות בשנת 2015 לפי הנתונים האחרונים שיש לנו הוכפלו.

“ישראל עכשיו מקבלת עשרים אחוז מההשקעות של הסייבר בעולם – זה מספר מדהים, משהו גדול מאוד קורה פה. ואת ההשלכות של מה שאמרתי עכשיו אנחנו מרגישים כאן ונרגיש בכל רחבי מדינת ישראל.

“אבל קודם כל אנחנו מרגישים את זה בנגב, כיוון שהעברנו את יחידות הסייבר של מדינת ישראל לבאר שבע ולאזור, ואנחנו מעודדים את המנוע העסקי שאנשי הסייבר המוכשרים בגמר שירותם הצבאי מסוגלים לפתח. אין דבר יותר מזרז או מעצים את האזור כולו, כי זה מחייב גם שירותים נוספים, תעשיות נוספות, תעסוקה חדשה, צמיחה חדשה. יש פה בשורה חדשה למדינת ישראל”.

ב- 7 בספטמבר 2015 פירסמתי ידיעה כאן באתר לפיה נתונים חדשים שפירסם מטה הסייבר הלאומי מצביעים על כך שמתחילת שנת 2015 גייסו חברות סייבר ישראליות סכום כולל של רבע מיליארד דולר. מדובר בסכום המהווה כ- 20% מהשקעות הסייבר בעולם.

“שוק הסייבר העולמי נמצא בשנים האחרונות במגמת צמיחה והתפתחות משמעותית ולפי ההערכות צפוי לגדול ב- 40 מיליארד דולר בחמש שנים. ביטוי משמעותי לכך הינו המגמה להקמת מסגרות חדשות וייעודיות לעיסוק בנושא, הן ע”י חברות ישראליות והן ע”י חברות זרות. מגמה זו צפוייה להימשך מספר שנים בלבד עד להתייצבות השוק בכלל והקמת מרכזי פיתוח בפרט”.

לדברי מטה הסייבר הלאומי, “ישראל נמצאת בעמדת זינוק מצויינת מבחינת תעשיית הסייבר אשר מאפשרת לה להתחרות על נתח משמעותי בצמיחה העולמית. לתעשיית הסייבר בישראל פוטנציאל צמיחה של אלפי מקומות עבודה, אשר חלק משמעותי ממנו ניתן למשוך לנגב בעזרת קריית הסייבר הלאומית”.

בישראל פועלות כיום כ- 250 חברות בתחום הסייבר. כמחצית מנתון זה היא חברות הזנק (סטרט-אפים) שהוקמו בחמש השנים האחרונות. יותר מ- 25 חברות רב-לאומיות מקיימות בארץ פעילות בתחום הסייבר

בחציון הראשון של שנת 2015 נרכשו שתיים-עשרה חברות ישראליות בסכום כולל של 1.1 מיליארד דולר לעומת שמונה חברות ישראליות שנרכשו בשנת 2014 בסכום כולל של 700 מיליון דולר.