נדחתה עתירה מינהלית שהוגשה נגד מינהל הרכש הממשלתי לגבי מכרז מרכזי בנושא תקשורת פסיבית; עתה יחודש הליך המכרז (שהוקפא בשל העת”מ)

בית-המשפט המחוזי בירושלים (בשיבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים) דחה ביום חמישי (25.3.2021) עתירה מינהלית [עת”מ 2456-12-20] נגד מינהל הרכש הממשלתי. העתירה הייתה לגבי מכרז מרכזי למשרדי הממשלה בנושא תקשורת פסיבית.

נכון למועד פרסום ידיעה זו טרם פורסם פסק הדין המלא של בית-המשפט המחוזי בתיק זה.

ביום חמישי בערב פירסם מינהל הרכש הממשלתי (משרד האוצר/החשב הכללי) הודעה מעדכנת [‘מסמך הבהרה’] לגבי המכרז בעקבות פסק הדין. בהודעה עליה חתום דורון רותם עורך מכרזים מרכזיים – רכש טכנולוגי נאמר: “הריני להביא לידיעתכם כי ביום 25.3.2021 התקבלה החלטת בית-המשפט על דחיית העתירה שבנדון ועל ביטול צו הביניים שניתן ביום 31.1.2021.

“בהתאם לפסק הדין לעיל, ועדת המכרזים צפויה להתכנס לאחר חופשת הפסח לצורך החלטה באשר להמשך ההליך המכרזי ולקביעת מועד חדש להגשת ההצעות לתיבת המכרזים.

“בנוסף, יובהר כי המועד האחרון להגשת הצעות אשר עודכן היום ל- 30 באפריל 2021 הינו מועד שרירותי. הודעה מסודרת על אופן ההגשה והמועד החדש תפורסם לאחר חופשת הפסח באתר האינטרנט של מינהל הרכש”.

= + = + = + = + = + = + = + = + =

בשל עתירה מינהלית שהוגשה נגד מינהל הרכש הממשלתי, אושרו ארבע בקשות להתקשרות בפטור ממכרז בנושא תקשורת פסיבית

בשל עתירה מינהלית נגד מינהל הרכש הממשלתי שהייתה תלוייה ועומדת עד אתמול, אושרו לאחרונה לפחות ארבע בקשות נפרדות להתקשרות בפטור ממכרז בנושא תקשורת פסיבית:

+ משרד הרווחה, העבודה והשירותים החברתיים: התקשרות בהיקף של 450,000 ₪ עד יום 31.12.2021. בעקבות העתירה המינהלית, “החל מיום 1.1.2021 לא קיימת התקשרות מרכזית אחרת עבור ציוד פסיבי. המשרד התחייב כי ככל והליך המכרז המרכזי יסתיים ויוכרזו בו זוכים, הוא יעבור לשימוש במכרז המרכזי”.

+ משרד החקלאות ופיתוח הכפר/מינהל המחקר החקלאי/מכון וולקני – התקשרות בהיקף של 1 מיליון ₪ עד יום 31.12.2021. בעקבות העתירה המינהלית, “החל מיום 1.1.2021 לא קיימת התקשרות מרכזית אחרת עבור ציוד פסיבי. המשרד התחייב כי ככל והליך המכרז המרכזי יסתיים ויוכרזו בו זוכים, הוא יעבור לשימוש במכרז המרכזי”.

+ משרד הבריאות/המרכז לבריאות הנפש באר שבע – התקשרות בהיקף של 50,000 ₪ ₪ עד יום 31.12.2021. בעקבות העתירה המינהלית, “החל מיום 1.1.2021 לא קיימת התקשרות מרכזית אחרת עבור ציוד פסיבי. המשרד התחייב כי ככל והליך המכרז המרכזי יסתיים ויוכרזו בו זוכים, הוא יעבור לשימוש במכרז המרכזי”.

+ משרד הבריאות/המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה – התקשרות בהיקף של 850,000 ₪ ₪ עד יום 31.12.2021. בעקבות העתירה המינהלית, “החל מיום 1.1.2021 לא קיימת התקשרות מרכזית אחרת עבור ציוד פסיבי. המשרד התחייב כי ככל והליך המכרז המרכזי יסתיים ויוכרזו בו זוכים, הוא יעבור לשימוש במכרז המרכזי”.

= + = + = + = + = + = + = + = + =

מ”י פירסמה כוונת התקשרות בנושא ציוד תקשורת פסיבי

משטרת ישראל פירסמה ב- 24.3.2021 הודעה על כוונתה להתקשר בפטור ממכרז עם חברת מגלקום לרכישת ציוד תקשורת פסיבי לתקופה של שנה בהיקף 4.344 מיליון ₪.

בהודעת המשטרה, עליה חתום סנ”צ אורן וולף רמ”ד פרוייקטים תשתיתיים בחטיבת התקשוב/אגף הטכנולוגיה והתקשוב נאמר בין היתר: “מכרז חשכ”ל 4-2020 הינו מכרז לרכישה, אספקה והתקנת ציוד תקשורת פאסיבי לכלל משרדי הממשלה […] בתאריך ה- 15/12/2020 נשלחה הודעה על סיום ההתקשרות במכרז 4-20020 לכלל משרדי הממשלה. חשכ”ל פועל מזה מספר שנים להוצאת מכרז עדכני, המכרז פורסם ב-08/2020  ומענה שלב א’ היה אמור להיות בתאריך 02/12/2020, יום לפני הגשת המענה הוגשה עתירה משפטית ע”י אחד מהספקים.

“סיום ההתקשרות מהווה פגיעה הן בפן ביצוע פרויקטים, הן בפן התחזוקתי והן בפן המבצעי, נכון להיום נדרש לפתוח הזמנות לתחזוקה שוטפת עבור: תחזוקת תשתית פסיבית ותחזוקת אל פסק.

“במכרז שהסתיים זכו חברת מגלקום וחברת בינת יישום למתן רכישה, אספקה והתקנת ציוד תקשורת פסיבי, כשעל פי החלוקה של חשכ”ל. חברת מגלקום הינה החברה אשר סיפקה שירותים למ”י.

“מ”י מבצעת שימוש במגוון רחב של פרוייקטים כגון: אתרים חדשים (בנייה); שדרוגי תשתית (אתרי קצה, חוות שרתים ועוד); תוספת תשתית לאתרים קיימים ועוד.

“במסמך אשר הועבר ע”י חשכ”ל נכתב כי ‘החל מיום ה- 1.1.2021 ועד לתחילת ההתקשרות עם ספקים זוכים במכרז מרכזי חדש לתשתיות פסיביות, על כלל משרדי הממשלה לבצע הליכים עצמאיים לרכש הציוד הקיים במכרז, בהתאם לתקנות חובת המכרזים’.

“[…] אחד מיעדי מ”י הינו מיגור הפשיעה במגזר הערבי, חלק מהפרוייקטים הרשומים מעלה מיועדים לביצוע עבודות תשתית באתרים קיימים הדורשים ביצוע ע”י חב’ מגלקום כחלק מההקמה הראשונית של האתר.

“מגלקום ביצעה סיורים בשטח, הכינה כתבי כמויות, ביצעה תכנון מפורט, הפעילה כ”א כולל קבלני ביצוע, ואף התקינה חלק מהתשתיות כפי שניתן לראות מהטבלה לעיל, בחלק מהפרויקטים החברה ביצעה עבודות בהיקף של כ- 60% מעלות הפרוייקט כך שלא ניתן להחליפה בשלבים אלו, עוד נציין כי עובדי החברה נבדקו ע”י קב”ט המשטרה ואושרו להיכנס למתקני משטרה ולטפל בתשתיות רגישות אלו. ולכן אנו ממליצים להמשיך בהפעלת חב’ מגלקום לסיום הפרוייקט וקבלת בתוצר הסופי כפי שתוכנן ע”י החברה. הפעלת ספק אחר לסיום הפרוייקט תגרום לדחיית הפרוייקט בצורה משמעותית וזאת לאור יציאה למכרז/תיחור ביצוע סיורים, תכנון מחודש, אישורי סיווג ביטחוני לספק ועובדיו ועוד”.

= + = + = + = + = + = + = + = + =

ביום 4.12.2020 פירסמתי כאן באתר את הידיעה הבאה:

ב- 2 בדצמבר 2020 פירסם מינהל הרכש הממשלתי (במשרד האוצר/החשכ”ל) ‘הודעה על עדכון מועדים’ לגבי מכרז 3-2020 לרכישה, אספקה והתקנת ציוד תקשורת פסיבי למשרדי הממשלה.

בעדכון עליו חתום דורון רותם עורך מכרזים מרכזיים נאמר כי “בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, המועד האחרון להגשת הצעות נדחה למועד עתידי בלתי ידוע. המועד המופיע באתר הינו מועד שרירותי לא מחייב. .הודעה המעדכנת על המועד העתידי הקובע תפורסם בהמשך באתר האינטרנט של המכרז”.

= = = = = = = = = = =

מדובר בעתירה מינהלית שהוגשה השבוע לבית-המשפט המחוזי בירושלים (בשיבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים) ע”י חברת טלדור כבלים ומערכות בע”מ. העתירה הוגשה באמצעות עו”ד מאיר בן-שחר (ממשרד יוסף שם טוב ושות’ – עורכי דין).

= = = = = = = = = = =

במסגרת העתירה המינהלית הוגשה גם בקשה דחופה למתן סעד זמני – במעמד צד אחד. בבקשה זו התבקש בית-המשפט להוציא את הצווים הבאים:

+ “להורות למשיב [מינהל הרכש הממשלתי] או למי מטעמו לא לבצע כל פעולה לצורך קידום מכרז מרכזי לרכישה, אספקה והתקנת ציוד תקשורת פסיבי, שמספרו 3-2020 שפירסם המשיב.

+ “להודיע מיידית על דחיית המועד האחרון להגשת הצעות במכרז, הקבוע ליום 2.12.2020 וזאת עד לאחר הכרעה בבקשה המינהלית המוגשת במקביל להגשת בקשה דחופה זו.

+ “בנוסף ולחילופין, מתבקש בית-המשפט הנכבד ליתן כל סעד אחר שייראה לנכון וצודק בנסיבות העניים לצורך שמירת המצב הקיים”.

לדברי העותרת, “[…] במוקד המחלוקת החלטת המשיב שלא ליישם במסגרת המכרז חובת המכרים (העדפת תוצרת הארץ), תשנ”ה – 1995, באופן מלא ובהתאם לדין”.

“המבקשת תטען כי המשיב מנסה להתחמק, פעם נוספת, מקיום תקנות העדפת תוצרת הארץ. בפעם הקודמת (עת”מ 74280-01-19, טלדור כבלים ומערכות בע”מ ואח’ נגד משרד האוצר/המשרד הראשי ואח’), בית-משפט נכבד זה דחה את נימוקו של המשיב מדוע אין בכוונתו ליישם את תקנות העדפת תוצרת הארץ. או אז, במכרז הנוכחי, מצא המשיב נימוק חדש לא ליישם את תקנות העדפת תוצרת הארץ והפעם ב’תירוץ’ כי יש ‘הגנה’ המנטרלת את העדפת תוצרת הארץ מכוח הסכם רכש ממשלתי, הסכם Agreement Procurement Governmental, GPA”.

העותרת אומרת כי טענותיה “[…] מובילות למסקנה כי הוועדה והמשיב לא מילאו את תפקידם כראוי, פעלו בחוסר סמכות, בחוסר סבירות קיצוני, לא בחנו באופן אמיתי את כל העובדות והשיקולים הרלוונטיים, ואף פעלו בניגוד לדין ובניגוד למדיניות המוצהרת של ממשלת ישראל ובניגוד לגישתם של משרדי הממשלה ורשויות ציבוריות אחרות. התנהלות זו אינה עומדת, לשון המעטה, בכללי המינהל התקין ודיני המכרזים”.

= = = = = = = = = = =

כבוד השופט דוד גדעוני כתב בין היתר בהחלטתו: “[…] המועד האחרון להגשת הצעות נקבע למחר, 2.12.2020. קידום הליכי המכרז בשלב זה ועד יסוד התנאים שנקבעו עלול להביא לשינוי מצב הדברים באופן שיכול להקשות על השבת המצב לאחור.

“במצב דברים זה ובשים לב גם לפרק הזמן שחלף מאז פסק הדין בהליך קודם (עת”מ 74280-01-19) ועד לפרסום המכרז הנוכחי, ניתן בזה צו ארעי לעיכוב הליכי המכרז ובכלל זה המועד האחרון להגשת הצעות במכרז, וזאת עד להחלטה אחרת […] המשיב יגיב לבקשה להגשת סעד זמני (למעשה, בקשה לצו ביניים) עד ליום 10.12.2020”.

= = = = = = = = = = =

הערת עורך Read IT Now: באתר זה פירסמתי מספר ידיעות בעבר הן לגבי המכרז הקודם שבוטל בהוראת בית-המשפט והן לגבי העתירה הקודמת של חברת טלדור (עת”מ 74280-01-19, טלדור כבלים ומערכות בע”מ ואח’ נגד משרד האוצר/המשרד הראשי ואח’) [וכן כאן ו- כאן].

= + = + = + = + = + = + = + = + =