חברת הזנק ישראלית הגישה בקשה רשמית בשווייץ לאישור מכירת בשר שפותח במעבדה

13:16 11.08.2023

קטגוריות: חדשנות, יזמות, פטנטים

תגים:

ב- 26 ביולי 2023 דווח בשווייץ כי חברת ההזנק הישראלית Aleph Farms   הגישה בקשה למכור במדינה סטייק [אומצה] שפותח במעבדה [cultured – i.e. lab-grown – meat ]. צויין כי זו הבקשה הראשונה מסוגה שהוגשה באירופה.

הבקשה הוגשה ל- Swiss Federal Food Safety and Veterinary Office, FSVO.

עפ”י הדיווחים בכלי תקשורת בשווייץ, התוכנית היא למכור את ה- world’s first cultivated beef steaks תחת המותג Aleph Cuts. זאת תוך שיתוף פעולה עם רשת המרכולים Migros  המשקיעה בחברת ההזנק הישראלית מאז שנת 2019. בין המשקיעים בחברה גם ליאונרדו די קפריו.

החברה הישראלית מתארת עצמה כ- cellular agriculture company שהיעד שלה “לגדל מוצרים איכותיים מבעלי חיים אשר ישפרו את הקיימות, ביטחון המזון וריווחת בעלי החיים במערכות המזון שלנו”.

חברת מיגרוס מסרה כי אם הבקשה תאושר, הרי שבתחילה במוצר יסופק למסעדות בלבד וכי לא סביר שהוא יגיע למרכולים לפני שנת 2030.

יצויין כי בקשות דומות הוגשו גם בארה”ב ובאסיה. לדברי FSVO, הליך האישור אמור להימשך מספר חודשים.