הצע”ח פרטית בכנסת: הצעת חוק השידור הציבורי (תיקון – ביטול החוק): “מוצע לבטל את החוק ובמקומו להחזיר את רשות השידור, שתשוקם בהתאם לרפורמות שנחתמו ומוסכמות על הנהלת הרשות הקודמת וכן על עובדיה”

יו”ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין וסגני היו”ר אישרו ב-27.7.2015 הנחה על שולחן הכנסת הצעת חוק (פ/1897/20) של חברי הכנסת אילן גילאון, זהבה גלאון, מיכל רוזין ותמר זנדברג.

בדברי ההסבר להצעת חוק השידור הציבורי (תיקון – ביטול החוק), התשע”ה – 2015 נאמר כי “חוק השידור הציבורי, התשע”ד – 2014 הוא חוק שקם בחטא, תוך חקיקת בזק ושיתוק מוחלט של עבודת רשות השידור. החוק למעשה סימן את הפעם הראשונה בה מונה מפרק לרשות ציבורית בישראל, במטרה לגזור קופון פוליטי טרום בחירות.

“כיום ברור לכל כי החוק נכשל. ביוני 2015 הנושא נדון בוועדת הכלכלה של הכנסת בה הוסכם באופן שאינו משתמע לשני פנים, כי אין דרך ליישום החוק כלשונו. בעת אישור ההארכה השנייה והסופית למועד תחילת החוק ולהקמת תאגיד השידור הציבורי החדש נאמר על ידי מנכ”ל משרד התקשורת כי אין שום יכולת להחיל את החוק הזה, מכיוון שקיימים בו פלונטרים המונעים את יישומו בשנה – שנה וחצי הקרובות. קיימות בחוק לקונות מאסיביות המונעות את הקמת התאגיד החדש, והוא חוטא למטרת החוק ולמטרת השידור הציבורי בישראל.

“מוצע לבטל את החוק ובמקומו להחזיר את רשות השידור, שתשוקם בהתאם לרפורמות שנחתמו ומוסכמות על הנהלת הרשות הקודמת וכן על עובדיה.

“תפקיד השידור הציבורי הוא לספק שירותי תקשורת איכותיים ועצמאיים, בלתי תלויים במניעים פוליטיים של נבחרי הציבור או בגורמים מסחריים, לאזרחי ישראל, לצד יצירת איכות, אקטואליה, עיתונות חוקרת, טלוויזיה חינוכית, שידורי תרבות וספורט ועוד, לכלל אזרחי ישראל. בנוסף, על הרשות להבטיח את העסקת עובדיה בצורה הוגנת ובהתאם לדיני העבודה בישראל. חוק השידור הציבורי במתכונתו זו אינו עונה על מטרות אלה, ולכן עליו להתבטל”.