אפליקציית ניווט חוץ ופנים למרכז הרפואי ת”א ע”ש סוראסקי

הגוף המפרסם: המרכז הרפואי תל אביב (מרת”א)/סוראסקי-איכילוב

שם הספק: Shimeba Solutions

מהות ההתקשרות: אפליקציית ניווט חוץ ופנים

התחלת ההתקשרות: 6 ביולי 2016; סיום ההתקשרות: 6 ביולי 2017

החלטה: טרום החלטת הועדה; פרסום כוונה להתקשרות עם ספק יחיד

הערות: בבקשה להתקשרות בפטור ממכרז עם חברת שימבה נאמר בין היתר כי “בית-החולים שלנו מעוניין להתחמש במערכת ניווט (חוץ ופנים) שיחד עם הרבה טכנולוגיות נוספות תיכלל לפרוייקט בית-חולים דיגיטלי”.

מדובר בספק היחיד בישראל שיש לו מוצר קיים ועובד (יישומון) לניווט בתוך מבנים (בשילוב עם ניווט חוץ) פתוח לקהל הרחב הן ל- Android והן ל- iPhone. למוצר של החברה easydizi יותר מ- 22,000 הורדות בתוך כשנתיים. מדובר ב”ספק היחיד שביכולתו לשלב טכנולוגיות מסוגים שונים על-מנת להביא לכיסוי מקסימלי של שטח בית-החולים, תוך שמירה על התקנת חומרה מינימלית ותאימות הפיתרון לכל מערכות ההפעלה וסוגי הטלפונים הניידים. בתוך כך שילוב של טכנולוגיית Bluetooth, שדות אלקטרומגנטיים וחיישנים חכמים”.

הערת עורך Read IT Now: במארס 2014 הכריז המרכז הרפואי כרמל בחיפה (של שירותי בריאות כללית) כי הוא ה”הראשון להשיק אפליקציית ניווט בתוך מבנה בית החולים. טכנולוגיית הניווט המתקדמת יוצאת מהרכבים ומגיעה למסדרונות בית החולים”. בהודעה נאמר בין היתר כי “ממחקרים שנערכו ברחבי העולם עולה כי בעיית ‘איך להגיע’ או כפי שהיא מכונה way finding טרם נפתרה ב-  100%. המחקרים מצביעים על כך כי מתחמים מסובכים, מסדרונות ארוכים ושילוט מורכב מהווים גורם שמעלה את החרדה בקרב חולים המגיעים לטיפול בעת משבר. המטרה היא לאפשר למטופלים ולמגיעים לביה”ח הגעה מדוייקת קלה ומהירה למקום אותו הם מבקשים וכן להקל על בעלי מוגבלויות.
בבדיקות שנערכו בבתי-חולים בעולם נמצא גם כי 25% מהמבקרים פונים לקבל הוראות הכוונה בעמדות המודיעין למרות השילוט הקיים (…) מרכז רפואי כרמל, מהראשונים בישראל ומהבודדים בעולם, להשיק אפלקיציית ניווט חדשה בתוך מבנה בית החולים. המערכת פועלת בצורה דומה לתוכנת הניווט המוכרת WAZE ופותחה בהתאם לדרישות הייחודיות והמותאמות לצרכי המבקרים בבתי החולים. היא ממקמת במדויק את המשתמש, בתוך מבנה בית החולים, באמצעות הסמרטפון שלו. המערכת הייחודית פורסת בתוך הנייד את מפת ההתמצאות ומשלבת בה נקודות עניין מרכזיות, כמו שמות המחלקות או היחידות, מיקום המעליות, שם הקומה בה נמצא המטופל במעבר בין קומות וגם את מיקום הקפיטריה. את האפקליציה ניתן להפעיל כבר מהבית ולקבל הוראות הגעה לבית החולים למחלקה או ליחידה הנדרשת כבר מהחניה בבית והיא מתממשקת עם תוכנות הניווט WAZE ו- Google Maps”.